zaterdag 27 april 2013

14. Een dagje Syrious Mission


Opeens hoor ik het je denken. Hoe ziet zo'n Syrious Mission-dag er eigenlijk uit?' Denk je. Nou, zo:


Tussen 8:15 en 9:00 uur 's ochtends vertrekken we naar Ramtha. Soms zijn wij te laat, soms is het de chauffeur. Zo vullen we elkaar schitterend aan.


Tussen 10:00 en 11:00 stoppen we ergens onderweg voor koffie en een ontbijtje. Direct langs de snelweg zijn verschillende restaurants en winkeltjes. Parkeren doe je op de vluchtstrook.


Tussen 10:30 en 11:00 komen we aan bij de meisjesschool, waar vier teams uitstappen: drie muziekteams en Elske voor haar fotoproject. Wij rijden dan met de drie andere teams door naar de jongensschool, waar we net op tijd aankomen. Op een of andere manier lopen er altijd wel een paar kinderen op het plein om ons te begroeten.

Voorbereiding met het team in de lobby van het hotel. Foto: Elske Riemersma




















11:00-12:00 De ochtendles begint. Vaak vallen we halverwege een gewone les binnen. Boeken gaan in de la en we schuiven met z'n allen alle lessenaars aan de kant of naar de gang zodat we in een kring kunnen werken.


12:00-13:00 Pauze. Als we ons hebben losgeweekt van de kinderen (ja je mag de instrumenten dragen, nee je bent nu wel vaak genoeg met me op de foto geweest, niet je vriendje schoppen, rustig aan met die gitaarkoffer) krijgen we in de docentenkamer een shotje zoete thee. We eten wat brood en kletsen met de leerkrachten die Engels spreken. Ook bespreek ik de les met Michiel en kijken wat we anders willen doen in de volgende les


Om 13:00 uur begint de tweede les. We doen min of meer hetzelfde, maar dan gericht op onze puberjongens. Dat ze niet onderuit kunnen hangen in de banken is wel even wennen voor ze. Maar als we vragen wie er mee wil drummen willen ze altijd allemaal.

14:00-16:00 Moe maar voldaan sjouwen we onze spullen naar de docentenkamer. Er zijn altijd wel een of twee studenten die meehelpen. Beneden delen we onze ervaringen met de anderen en wachten tot de bus komt. Elke keer ben ik afgemat. Mijn respect voor de docenten die dit de hele dag (waar dan ook ter wereld) doen is inmiddels gegroeid.


18:00 Groepsmeeting in het hotel. We proberen het kort te houden, maar vaak is er zoveel moois of moeilijks gebeurd dat we toch nog twee uur bezig zijn.


's Avonds eten we, gezamenlijk of in kleine groepen, bij een van de vele goedkope restaurantjes van Amman. Merlijn en Sja'iesta zijn hier vaker geweest en kennen leuke plekjes. Na het eten werken we vaak tot laat door in de lobby: we maken het lesplan en blogs, facebook, twitters en wat dies meer zij worden bijgewerkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten